BAAS ComedyCollectief

BAAS ComedyCollectief

Improvisatie als een BAAS! Dit is niet het theatersportteam van je vader! BAAS bestaat uit Hans Heuvelman, Klaas Prins, Thjum Arts, Maarten Sneep en David Snijders BAAS is jong, snel en houdt wel van een grapje. Onze missie: snelle, gevatte en vrolijke impro brengen. Er mag gelachen worden! Kortom: impro als een BAAS!
Stackhouse

Stackhouse

“Blues across the age gap” had zomaar het motto van bluesband Stackhouse kunnen zijn, want het leeftijdsverschil van bijna 40 jaar geeft dit combo een frisse doch stevige sound. De bandnaam werd ontleend aan bluesman Houston Stackhouse die veel blues giganten uit het latere jaren 40/50 Chicago beïnvloedde. Dit zijn dan ook de roots van Stackhouse en het debuut album “Big Fish Boogie” is een verzameling originele songs, waarin de band de sfeer van deze gouden periode probeert op te roepen! Young guns van de band zijn Machiel Meijers (zang/harmonica), die tevens frontman van de band is en Emiel van Pelt (gitaar). Machiel’s voornaamste invloeden, Big Walter Horton en Little Walter Jacobs komen prominent naar voren in de door hem gepende nummers. Citerend, eerder dan kopiërend is hij hard op weg zijn eigen stijl te ontwikkelen. Ervaren rotten Willem van Dullemen (gitaar/zang) en Bert Post (drums) gaan nog terug naar 1981 waar zij samen op North Sea Jazz speelden met de Hoochie Coochie Band. Fred van Unen is de verbindende factor, zowel qua leeftijd, als door z’n prima (contra)baswerk. Van Dullemen is met z’n uitstekende spel nog steeds één de smaakvolste bluesgitaristen van de lage landen en vormt een prima gitaarduo met de getalenteerde Emiel van Pelt. De lijst van bands waarin de mannen speelden bevat o.a. namen als Tip On In, The Groovetones, The Dynamites en The Big Five O, maar ook werden artiesten begeleid als Homesick James, George “Wild Child” Butler, Eddie Boyd, Clarence “Gatemouth” Brown en Eddie C Campbell…..to name but a few. In 2010 verscheen een gelijknamige debuut EP, die werd opgepikt door zowel regionale als nationale stations, waaronder Radio 1 (B) en Arrow Classic Rock’s ‘Bluesbox’. Het onlangs uitgebrachte “Big Fish Boogie” is uitstekend ontvangen onder de kenners: positieve reviews in Belgische en Nederlandse magazines, uitgebreide airplay in nationale en regionale radio shows en toevoeging aan de Amerikaanse bluesspecialist catalogus “Bluesbeat Music”. Binnen een jaar na de release culmineerde dit in een optreden van Stackhouse op het Belgische Rythm & Blues Festival in Peer. 2015 ziet er goed uit voor de band! Stackhouse combineert eigen werk met smaakvol gekozen covers en staat garant voor een geslaagde en vooral swingende bluesparty.

99 1/2

99 1/2

Een akoestische gitaar, zang en een bluesharp maken het duo 99 ½ tot een aangename beleving van Rock & Roll, Soul en Blues uit de jaren 60 t/m 90. Nummers van The Kinks, The Troggs, Eddy Cochran, Doobie Brothers, Beatles Rolling Stones, Steve Miller, Jethro Tull, en zelfs Alice Cooper zorgen voor de nodige nostalgische herkenning. Een reeks van try-out- optredens w.o. het Texel’s Paalpop, hebben geresulteerd tot deze succesvolle formule. Het gepaste volume maakt het duo uitermate geschikt voor kleinschalige optredens in kroegen, tuin- en buurtfeesten, warming up voor festivals etc. Geen verzoeknummers, meezingen mag.
Bluesfabriek

Bluesfabriek

“Blues met een randje, rock en swing.” Ze spelen naast eigen werk ook covers van de bekende blueshelden van weleer. De Bluesfabriek heeft een eigen typische “jaren ’50 en ’60 en later” blues sound waarbij niet stil kan worden gestaan. De Bluesfabriek bestaat uit:

  • Frontman Jan van de Horst (zang, mondharmonica). Jan is onder meer bekend door zijn optredens met de Dynamites en Brand New Cadillac.
  • Johan Filippo (gitaar), een van de oprichters van de band, is al lang actief in het Nederlandse bluescircuit. Wapenfeiten zijn een Europese tournee met de USA bluesartiest George “Wild Child” Butler en een Nederlandse tour met Texaan Mike Morgan.
  • Ber van Zanen (gitaar) is ook met zijn band Groovetakers bekend in het Nederlandse bluesclubcircuit.
  • Art Bausch (drums) heeft van iedereen nog de meest omvangrijke staat van dienst. Van Blue Planet, Barrelhouse, Oscar Benton, Trail, Til team en Ram Jam Band tot Livin’ Blues.
  • Peter Rotteveel (bas) is bekend van een eerdere versie van de Bluesfabriek, maar recentelijk ook van de Overnite Ex-Lovers.
Jacco Haker

Jacco Haker

Bij Jacco Haker (1967) begon het muzikantenvirus met een kapotte gitaar en een wc-rolletje, met prop, als microfoon. Van meet af aan is hij liedjes gaan schrijven wat meteen goed voelde. Na jaren lang muziek voor anderen te hebben gemaakt is hij in 2010 voor zichzelf begonnen en schreef zijn debuut album “DOEN” Muziek maken en spelen is voor mij een manier om mezelf te uiten. Woorden zeggen soms te weinig, muziek vaak meer. Ik neem de luisteraar mee op mijn reis. Een reis verpakt in een muzikaal verhaal, fantasie of droom. Deze gaat over hoop en liefde, verwonderd zijn of boos, spijt of vertwijfeling. Intiem en uitbundig, zacht en stevig, klein en groots! De Nederlandstalige liedjes, door Jacco zelf geschreven, werken meeslepend … Op diverse podia is Jacco solo of met band te horen. Als onderdeel van een festival, voorprogramma of hoofdact.
Niels Terhalle & Lärmschutz

Niels Terhalle & Lärmschutz

Niels Terhalle dicht zoals Lärmschutz speelt: in het moment en op het randje. Spuwend, spetterend en oorsplijtend doen ze precies dát op het podium. Zij maken poëzie, soundscapes, field recordings met de omgeving en de gebeurtenissen van het moment als instrument. Iets dat er altijd al was, maar nog nooit werd vertolkt: de maker maakt en daarmee is het klaar. Niels Terhalle was winnaar van de Leidse Poëzieslag in 2014 en stond afgelopen jaar in de finale NK Poetry Slam. Niels maakt deel uit van ‘de stal van’ uitgeverij de Muze – Leiden en is huisdichter van stichting Alpe d’HuZes. De band Lärmschutz bestaat uit Rutger van Driel en Stef Brans. In Lärmschutz leggen zij o.a. met gitaar, trombone, bas, viool een heftige soundscape waarop Niels kan accelereren.
Opha de Woordenaar

Opha de Woordenaar

Peter Klumpenaar

Opha is een Nederlandstalige rapper en tekstschrijver die sinds vele jaren actief is op het gebied van Nederlandstalige Hiphop. Vanaf 1996 heeft Opha vele producties en optredens afgeleverd met de Veenendaalse Hiphop-crew HighSquad en ook als solo-artiest heeft Opha al vele shows en projecten gedaan. Enkele wapenfeiten die het levenslicht hebben mogen ontvangen zijn de EP’s “Opharatief”(2008) , “Keen Senses”(2008) , Caduceus & Opha “Één Zin” (2011) en inmiddels het cd-album: “Terugkeer Van De BoemTsjiek” (2014) Ook is Opha een member of onderdeel van het Hiphop-collectief Kapstok uit Veenendaal, waardoor ook vele tracks en projecten het licht al hebben gezien of nog zullen zien. Muziek van Opha kenmerkt zich door boombastische funky beats met doordachte lyrics met een eerlijke boodschap. Tevens zijn freestyles, jamsessies en uitstapjes naar andere genres muziek zijn deze emcee niet vreemd. Opha is echt, oprecht en altijd in werking!